Het Pieterpad: Nederlands epische wandeltocht
Youtube
Email
Pieterpad 'totaal'
Pieterpad 'totaal'
Soort:
Niveau:
Reisduur:
28 dagen
Wandeldagen:
 26
Comfort:
Periode:
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Code:
NL42800
Prijs vanaf € 2.980
Pieterpad 'totaal'
Bekijk Foto's

Van Plat Wad naar Heuvelig Groen

Print

Wandelvakantie: Pieterpad 'totaal' - 28 dagen

In één keer 'all the way', bijna 500 km lang op de been. Wandel in een kleine maand van het noordelijke Pieterburen, in het vlakke land waar de mensen 'Grunnegs proaten' verder door Drenthe, Overijssel, Gelderland, en een beetje Brabant, door de Limburgse heuvels, naar de Sint Pietersberg nabij 'Mestreech'. Een epische voettocht, goed voor lichaam en geest, die in je geheugen gegrift zal blijven.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Pieterburen
Dag 2: Pieterburen - Winsum (12 km)
Dag 3: Winsum - Groningen (23 km)
Dag 4: Groningen - Zuidlaren (21 km)
Dag 5: Zuidlaren - Rolde/Anderen (17,5 km)
Dag 6: Rolde/Anderen - Schoonloo (18 km)
Dag 7: Schoonloo - Sleen (24 km)
Dag 8: Sleen - Coevorden (22 km)
Dag 9: Coevorden - Hardenberg (19 km)
Dag 10: Hardenberg - Ommen (21,5 km)
Dag 11: Ommen - Hellendoorn (20 km)
Dag 12: Hellendoorn - Holten (15,5 km)
Dag 13: Holten - Laren (15 km)
Dag 14: Laren - Vorden (16 km)
Dag 15: Vorden - Zelhem (18 km)
Dag 16: Zelhem - Braamt (20 km)
Dag 17: Braamt - Millingen a/d Rijn (24 km)
Dag 18: Millingen a/d Rijn - Groesbeek (20,5 km)
Dag 19: Groesbeek - Gennep (15 km)
Dag 20: Gennep - Vierlingsbeek (20 km)
Dag 21: Vierlingsbeek - Swolgen (25 km)
Dag 22: Swolgen - Venlo (21 km)
Dag 23: Venlo - Swalmen (23 km)
Dag 24: Swalmen - Montfort (23 km)
Dag 25: Montfort - Sittard (24 km)
Dag 26: Sittard - Strabeek (22 km)
Dag 27: Strabeek (Valkenburg) - Sint-Pietersberg (17 km)
Dag 28: Vertrek Maastricht

Dag 1:    Aankomst Pieterburen

Op eigen gelegenheid reis je naar station Baflo. Vanaf hier kan er op aanvraag een transfer voor je geregeld worden naar Pieterburen (ca. 10 minuten). In Pieterburen aangekomen, check je in bij je accommodatie. Mocht je vroeg genoeg arriveren en heb je na je reis nog energie over? Loop dan onze 10 km lange 'County Hike' proloog! Een lekker, extra rondje waardoor je ook de omgeving noordelijk van Pieterburen leert kennen en de weidse Waddenzee kunt bewonderen vanaf de dijk.

Dag 2:    Pieterburen - Winsum (12 km)

Na het ontbijt begin je aan je eerste etappe van het Pieterpad. Start bij het 'Pieterpad muurtje', maak een eerste foto en ga wandelen! Onderweg kom je door het fraaie wierdedorp Eenrum met zijn laat-Romaanse kerk uit de 13e-eeuw. Geniet tijdens deze etappe van het weidse, soms winderige 'Grunneger laand'. Hier kun je over de uitgestrekte, groene weilanden heerlijk ver rond je heen kijken. In het dorpje Mensingeweer, bewonder je natuurlijk 'Hollands Welvaart', een prachtige molen uit 1855. Uiteindelijk bereik je je eindbestemming, Winsum, in 2020 terecht verkozen tot het allermooiste dorp van Nederland.

Dag 3:    Winsum - Groningen (23 km)

Na je overnachting in het knusse Winsum vervolg je je weg door het Hogeland met zijn weidevelden, graanakkers en wolkenluchten naar Garnwerd. Dit is een prima plek voor een lekker kopje koffie of thee aan het Reitdiep. Wandel verder door het polderland, over smalle bruggetjes en langs roodbakstenen boerderijen. In Oostum kun je het wat hoger, op een wierde gelegen dorpskerkje bewonderen. Bewandel vele, kleine paden langs het water op weg naar de stad Groningen. Daar aangekomen kom je onder andere door het Noorderplantsoen, langs de pittoreske Noorderhaven, de A-kerk en het moderne Groninger museum.

Dag 4:    Groningen - Zuidlaren (21 km)

Deze dag start je bij het monumentale treinstation van Groningen en zet je je eerste stappen door deze heerlijke stad zelf. Net buiten het stadsgewoel kom je uit bij het Hoornse- en Paterswoldse meer, en wandel je zo het Nationaal Park de Drentsche Aa binnen. Je passeert het dorpje Haren en gaat bij Glimmen dwars door de Appèlbergen, en wat later door het Noordlaarderbos. Net na het bos, niet ver van het pad af, zie je je eerste hunebed. Jawel, je bent in Drenthe! En deze eerste zal zeker niet de laatste zijn want ook bij Midlaren, een klein stukje voor Zuidlaren, je einddoel van vandaag, staat er ook één.

Dag 5:    Zuidlaren - Rolde/Anderen (17,5 km)

Vanuit Zuidlaren vertrek je na het ontbijt naar Westlaren. Daarna gaat het door het landgoed Schipborg verder naar de Gasterse duinen. Naast de hoge zandverstuivingen vind je hier ook hunebed D10, niet meer volledig intact omdat er in een ver verleden stenen zijn geroofd. In het dorp Gasteren bewonder je de mooie, karakteristieke Saksische boerderijen. Wanneer je daaropvolgend door het prachtige Balloërveld wandelt, wordt het genieten van de uitgestrekte heide, waar eeuwenoude grafheuvels zijn te vinden. Een deel van deze etappe voert over de Hondsrug, dat in 2015 werd aangewezen als een UNESCO Global Geopark.

Dag 6:    Rolde/Anderen - Schoonloo (18 km)

Vlak bij het beginpunt van deze etappe in Rolde, staan twee van de bekendste Drentse hunebedden. Na deze megalithische grafkamers te hebben bewonderd, wandel je verder door het fraaie Nationaal Park de Drentsche Aa; een eeuwenoud landschap ontstaan door samenwerking van mens en natuur. Je trekt door het Drouwenerveld, een prachtig gebied met heidevelden, bossen en vennen. Hier grazen de karakteristieke Drentse schapen en kom je wellicht ook nog de imposante Schotse Hooglanders tegen! Het laatste stukje gaat door een fraai bosgebied, waarna je uiteindelijk in het dorpje Schoonloo aankomt.

Dag 7:    Schoonloo - Sleen (24 km)

Via de boswachterij Schoonloo verlaat je de Drentse Aa, om vervolgens de bossen van het Sleenerzand binnen te treden. Tijdens een heerlijke wandeling tref je even buiten de route de Kielse kei aan, een bijna 26 ton wegende zwerfkei uit de laatste ijstijd. Verderop in het fraaie Sleenerzand passeer je naast het 'Pieterpad monument', opgericht ter ere van haar bedenksters, ook allerlei interessants uit een verder verleden aan, zoals de 'Celtic Fields' en het grafheuvelveld ‘de Galgenberg’. Als je iets van de route afwijkt kun je, alvorens je verder wandelt naar Sleen, ook nog een kijkje nemen bij Hunebed 49, ook wel de 'Papeloze Kerk' genoemd.

Dag 8:    Sleen - Coevorden (22 km)

Wandel, voordat je het pittoreske Sleen, een van de meest authentieke brinkdorpen van Drenthe, verlaat even langs de in ere herstelde dorpspomp en korenmolen De Hoop. Vervolg dan je route door het fraaie Drentse land met zijn typische boerderijen en groene weidevelden. Stop in het 'whisky' gehucht Den Hool of in het wat verderop gelegen veendorp Dalerveen om heerlijk uit te rusten en een koffiepauze in te lassen. Heb je nog energie over? Bezoek dan in Coevorden zeker nog het gelijknamige kasteel, dat vanwege zijn ligging, tussen de hanzesteden Münster en Groningen een roerige geschiedenis heeft gekend.

Dag 9:    Coevorden - Hardenberg (19 km)

Wanneer je 'ganzenstad' Coevorden verlaat, kom je in de prachtige natuur van de Poort van Drenthe, waar ook het gelijknamige stenen kunstwerk staat. Je verlaat nu Drenthe en wandelt de provincie Overijssel binnen. Je volgt het dal van de Overijsselse Vecht, dat van Gramsbergen bij de Duitse grens verder loopt tot aan Zwolle. Gramsbergen heeft een pittoreske binnenstad met mooie, in oude stijl gerestaureerde huizen. Bewonder hier ook de in brons gegoten 'Pieterpad' wandelaars. Je vervolgt je route, passeert het buurschap Ane en wandelt door het Engelandse bos, gelegen in een oude meander van de Vecht. Je eindigt tenslotte in Hardenberg. 

Dag 10:    Hardenberg - Ommen (21,5 km)

Eenmaal op pad wandel je eerst langs de zogeheten 'Molengoot’, een oude loop van rivier de Vecht. Het wordt genieten van het daaropvolgende natuurschoon in de Rheezermaten, een natuurreservaat van Staatsbosbeheer. Hierna volgt het fraaie plaatsje Rheeze, waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de middeleeuwen. Het brinkdorp kent een beschermd dorpsgezicht, en er is hier dan ook genoeg te zien. Vervolgens is het aangenaam wandelen door de Hardenbergse bossen en langs de oevers van de Vecht en Beneden-Regge. De route gaat verder over het landgoed Junne, om uiteindelijk in het levendige Ommen te eindigen.

Dag 11:    Ommen - Hellendoorn (20 km)

Het Pieterpad gaat verder door het stroomgebied van de Vecht en de Beneden-Regge, een heuvelachtig deel van Overijssel. Dit is goed te zien vanaf de Ommerlander uitkijktoren bovenop de Besthemerberg. Beklim de toren en geniet van het mooie uitzicht over het dal van de Vecht! Andere 'bergen' op de route zijn de Archemerberg (78m) en aansluitend de Lemelerberg (44m). In dit golvende land passeer je zwerfkei ‘de Dikke Steen’ en wandel je op de Lemelerberg langs fraaie jeneverbesstruwelen. Bewonder in Park 1813 de monumentale 'Leeuw’ en bereik vervolgens via het bosrijke landgoed Eelerberg het plaatsje Hellendoorn.

Dag 12:    Hellendoorn - Holten (15,5 km)

Vandaag bedwing je de Sallandse Heuvelrug, een stuwwal die zich uitstrekt van Ommen tot aan Holten. Dit is Overijssel op z’n hoogst, waar heuvels zijn bedekt door bossen en heidevelden. Via de Hellendoornse berg wandel je richting ’t Ravijn, ontstaan door de aanleg van de spoorlijn Zwolle – Almelo. Bekijk hier het kunstwerk 'Sterrenstof', neergezet na een kortstondige 'goldrush' in het verleden. Sta ook even stil bij het aangrijpende monument dat herinnert aan het rijkswerkkamp ‘Twilhaar’. Boven op de Haarlerberg en Holterberg geniet je van geweldig panorama's en wandel je over het landgoed de Noetselenberg tenslotte Holten binnen.

Dag 13:    Holten - Laren (15 km)

Je verlaat Holten via het buurtschap Beuseberg, gelegen op de uitlopers van de Overijsselse stuwwal. Je volgt een statige beukenlaan nabij de Schipbeek, steekt het water over en wandelt de Gelderse Achterhoek binnen! Je komt uit bij de Vellerweg, een authentieke ´boerenweg´, met de voor deze streek zo typische boerderijen. Bezoek zeker het fraaie Huis Verwolde met zijn prettige theetuin. Op dit landgoed vind je ook de 'Dikke Boom’, de omvangrijkste eik van Nederland. Wat verder op de route kom je, voor je Laren bereikt, nog langs De Binnenhof, een 18e-eeuwse pastorie, die in de 19e eeuw werd uitgebouwd tot een fraaie villa. 

Dag 14:    Laren - Vorden (16 km)

Deze dag voert je eerst door Groot Dochteren, een bijzonder buurtschap met verspreid staande boerderijen. Je passeert het Twentekanaal en het riviertje de Berkel, op je weg naar het landgoed Velthorst, met z'n magnifieke uitzichtpunt over het Kienveen. Aansluitend struin je door ‘Het Grote Veld’, ooit een uitgestrekt heidegebied, waar na 1920 naaldbossen werden aangeplant. Je komt vervolgens uit bij het statige Huize Het Enzerinck, in neoclassicistische stijl gebouwd in 1826. Ben je in Vorden aangekomen, en heb je nog tijd en energie over? Dan is misschien een bezoek aan de nabije Hanzestad Zutphen een idee, slechts 9 min met de trein! 

Dag 15:    Vorden - Zelhem (18 km)

Net buiten Vorden ligt het fraaie, gelijknamige kasteel. Daar even voorbij, aan de overkant van de Vordense beek, ben je precies halverwege het Pieterpad, en vind je het monument van Toos en Bertje, de ontwerpsters van het pad, Je kunt hier even letterlijk in hun voetsporen treden! Vervolg je weg door het afwisselende landschap van landgoed Kieftskamp en zet via het kleine esdorp Linde koers naar Huis ’t Zelle. Dit monumentale landgoed, dat in vroeger tijden dienstdeed als boerenbedrijf, is nu een recreatiepark. Je wandelt, voor je in Zelhem aankomt, door het nu bosrijke ’t Zand, ooit een omvangrijk stuifzandgebied.

Dag 16:    Zelhem - Braamt (20 km)

Allereerst wandel je door het fraaie coulisselandschap van de Heidenhoek. Hier staat de statige Silotoren met daarop 'Boeyink veevoeders' vermeld; een opmerkelijk monument, ook wel de 'Kathedraal' genoemd. Het volgende markante punt op de route is Kasteel Slangenburg. Sinds de 14e eeuw door verschillende kasteelheren bewoond en verbouwd, en nu omgevormd tot een gastenhuis. Verderop steek je de Oude IJssel over, een in de 18e eeuw belangrijke rivier voor de ijzerindustrie. Je passeert het Waalse Water, en gaat verder in de richting van Braamt. Je weet zeker dat je daar bent aangekomen, wanneer je oog in oog staat met de Braamse Molen.

Dag 17:    Braamt - Millingen a/d Rijn (24 km)

Hier, in het oosten van Gelderland, direct aan de Duitse grens, ligt het prachtige Montferland. Een heuvelachtig bosgebied met schitterende vergezichten. Je wandelt door het Bergherbos en over de Hulzenberg, waarboven op een uitzichttoren staat, waar je kunt genieten van een weids uitzicht over de omgeving. Het kan zijn dat je onderweg mensen zonder schoenen tegenkomt; je volgt hier tenslotte een blotevoetenpad! Je vervolgt je weg door Hoch Elten, en treedt het waterrijke rivierenland van de 'Gelderse Poort´ binnen. Je arriveert in de vroegere grenspost Tolkamer aan de Waal, vanwaar je de veerboot naar Millingen a/d Rijn neemt.

Dag 18:    Millingen a/d Rijn - Groesbeek (20,5 km)

De dag begint in de zogeheten 'Duffelt´. Wandelend door deze rivierpolder, net voor het dorpje Leuth, passeer je de Plezenburg, een opvallende terpboerderij uit 1810. Vervolg je weg langs het Wylerbergmeer en beklim de Duivelsberg. Deze 76 m hoge heuvel is onderdeel van de Nijmeegse stuwwal, die gevormd werd in de laatste ijstijd. Eenmaal boven vind je de overblijfselen van de 'motte' burcht Mergelp, daterend uit de 11e eeuw. Hier kun je genieten van een schitterend uitzicht over de Ooypolder en de uiterwaarden van de Waal. Wandel verder door het golvende heuvelland van landgoed Nederrijk om tenslotte aan te komen in wijndorp Groesbeek.

Dag 19:    Groesbeek - Gennep (15 km)

Via het Groesbeeks bos verlaat je de provincie Gelderland en trek je Limburg binnen. Je wandelt door een prachtig bosrijk gebied, waar je de Sint Jansberg 'bedwingt'. In dit fraaie natuurreservaat volg je de kronkelpaden door de heuvels. Je passeert meertjes, plassen en door heggen omringde weilanden. Je passeert Milsbeek, vroeger vooral bekend om zijn pottenbakkers. Net voor het stadje Gennep, op de plek waar de Niers in de Maas uitmondt, ligt het 'Genneperhuis´, eeuwenlang was dit een onneembare vestiging. Bewonder, aangekomen in Gennep, de Martinustoren, het Mozaïekplein en de oude markt, omringd door mooie, historische gebouwen. 

Dag 20:    Gennep - Vierlingsbeek (20 km)

Je verlaat Gennep via de Niersdijk en zet koers naar het Heijense bos. Aansluitend wordt het genieten van al het natuurschoon in het Nationaal Park De Maasduinen, ooit gevormd door water, wind en mens. Het park vormt het langst aaneengesloten lint van rivierduinen in Nederland. Tijdens een heerlijke wandeling passeer je onder andere het Quin, een van de vele grote, spiegelende vennen. In Afferden kun je vast wel wat rust nemen, wanneer je wacht op het veer, dat je over de Maas zet. Eenmaal aan de overkant bevind je je in Noord-Brabant, waar je via de Groeningsche bergen je eindbestemming Vierlingsbeek bereikt.

Dag 21:    Vierlingsbeek - Swolgen (25 km)

Je hebt Vierlingsbeek al even achter je gelaten, wanneer je de ruïnes van het 15e-eeuwse slot ‘Makken’ bereikt. Aansluitend wandel je door naar Smakt, het bedevaartsoord van de heilige St. Jozef, en bereik je het fraaie stuifzandgebied de  ‘Boschhuizer bergen’. Op het Landgoed Geysteren kom je uit bij de Oostrumse beek en de watermolen ‘Rosmolen’. Tijdens dit deel van de route kun je ook de St. Willibrorduskapel bewonderen. Een andere bezienswaardigheid vormt de, net voor Meerlo gelegen, voormalige kasteelboerderij uit 1619, het ‘Kasteelke’. Vervolg hierna je weg via Tienray naar het Noord-Limburgse kerkdorp Swolgen. 

Dag 22:    Swolgen - Venlo (21 km)

Net buiten Swolgen wandel je het natuurgebied ‘het Schuitwater’ binnen, gelegen aan een oude Maasbocht. De natte broekbossen zijn hier toegankelijk gemaakt via houtenvlonders. Je komt langs het 'Houthuizerkapelke' en 'Huys Kaldenbroek', een 15e-eeuwse kasteelhoeve. Net voor het dorpje Grubbenvorst passeer je het Ursulinenklooster, waar je de veerdienst naar Velden neemt. Aan de overkant van het water wacht een aangename wandeling door de prachtige uiterwaarden van ´Océ-Weerd'. Je arriveert tenslotte in Venlo, waar je zeker een kijkje moet gaan nemen in de monumentrijke St. Martinusstraat en het 16e-eeuwse stadhuis.

Dag 23:    Venlo - Swalmen (23 km)

Je laat Venlo achter je en zet je beste beentje voor op de Jammerdaalsche heide, met zijn voormalige klei- en zandgroeves. Dan volgt de Wambachgroeve nabij Tegelen, die eveneens is ontstaan door de winning van klei. Deze gaat over in het fraaie natuurreservaat 'Holtmühle', pal aan de grens met Duitsland. De wat verderop gelegen steilrand vormt dan ook precies de landsgrens. Je wandelt hier zowel over als langs de Prinsendijk, waar verschillende kleine bunkers, zogeheten 'tobruks', uit de 2e wereldoorlog te zien zijn. Je bereikt het natuurgebied Meerlebroek, waar je de snelstromende en meanderende Swalm volgt tot in het levendige Swalmen.

Dag 24:    Swalmen - Montfort (23 km)

Het eerste culturele hoogtepunt van vandaag is Kasteel Hillenraedt, een fraaie waterburcht uit de 14e-eeuw. Je wandelt door de omringende, grafelijke bossen naar Boukoul en bereikt via een oude Romeinse weg de adellijke Kasteelboerderij Zuidewijk Spick. Je laat Roermond rechts liggen op je weg naar Melick, een kerkdorp in het Roerdal. Je steekt het riviertje over en komt uit in het sfeervolle St.Odiliënberg. Nog even verder door de stuifduinen van het 'Sweeltje' en je bent in Montfort. Heb je nog wat energie over? Bezoek dan hier de ruïnes van het eeuwenoude kasteel met zijn informatiecentrum, keldercomplex en kasteeltuin.  

Dag 25:    Montfort - Sittard (24 km)

Vlakbij Montfort ligt een waardevol cultuurlandschap. Ga hier bij de Duvelskei staan en geniet van het uitzicht over de akkers van het Grootbroek; hier lag ooit een groot moeras. Wanneer je even verderop van de route afwijkt, kun je de cisterciënzer 'Abdij Lilbosch’ gaan bekijken. Terug op het Pieterpad kom je langs de recente vindplaats van de 'Schat van Pey', stammend uit de Romeinse tijd. Door het IJzerenbos wandel je een stukje Duitsland in, en passeer je bij de grensplaats Isenbruch Nederland op z’n smalst. Neem in Sittard een kijkje in de St. Petruskerk en het Kloosterkwartier voordat je neerstrijkt op een van de gezellige terrassen op de oude markt.  

Dag 26:    Sittard - Strabeek (22 km)

Eenmaal onderweg blijkt de Kollenberg, een mooi stukje stadsnatuur, met op het hoogste punt de St. Rosakapel. Het is niet de enige, want langs het stijgende pad staan er maar liefst zeven. Bij 'Windraak', waar het water uit de muur stroomt, kun je je bidon bijvullen. Je wandelt vanaf het hooggelegen kerkdorp Puth langs de Geleenbeek, naar kasteel Terborgh. Dan door een 'grubbe' langs het geologisch monument Diependal op naar Terstraten, met z’n typisch Limburgse boerderijen. Je kijkt op tegen de 'Reus van Schimmert’, een oude watertoren en bereikt op 130 m het hoogste punt van het Pieterpad. Door het fraaie Ravensbos bereik je het buurtschap Strabeek.  

Dag 27:    Strabeek (Valkenburg) - Sint-Pietersberg (17 km)

Al wandelend kom je eerst door Ingendael en de Bergse Heide, twee fraaie, aaneensluitende natuurgebieden, aan de Geul. Je bereikt de mergelgroeve Blom, een diepe, verlaten schacht, waar tot 1999 nog mergel werd gewonnen, en nu een waar natuurparadijs blijkt te zijn. Je daalt af in de Bemelergrubbe en passeert kleine mergelgrotten. Al snel wandel je hierna door de buitenwijken van Maastricht op weg naar het historisch centrum, van waaruit je koers zet naar het Fort St. Pieter, gelegen boven op de St. Pietersberg, en gezegend met geweldige uitzichtpunten. Gefeliciteerd, je hebt het eindpunt van het Pieterpad bereikt!

Dag 28:    Vertrek Maastricht

Na te hebben ontbeten, zit het Pieterpad er echt op. Chapeau!

Prijzen

Prijs p.p.
1-persoonskamer, ontbijt 4,325.00
2-persoonskamer, ontbijt 2,975.00
Extra service
SGR per stuk 5.00
Geen Pieterpadrouteboekje? per stuk -19.00
Accommodaties

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op wandelaars. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief indien mogelijk. 

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je dineert. Op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. Je kunt er tijdens deze reis ook voor kiezen om er lunchpakketten bij te boeken.

Pieterburen - Gastenverblijf Waddenhoes
Winsum - Marenland Recreatie
Groningen - City Hotel Groningen
Zuidlaren - Brinkhotel Zuidlaren
Rolde - B&B aan de Grote Brink
Schoonloo - Herberg de Loohoeve
Sleen - B&B de Bosbraam
Coevorden - Fletcher Hotel Kasteel Coevorden
Hardenberg - Hotel Hardenberg
Ommen - Hotel en Spa Paping
Hellendoorn - Hotel Hellendoorn
Holten - B&B aan de Enk
Laren - B&B Pica Bella
Vorden - Hotel Bakker
Zelhem - B&B Mooi Zelhem
Braamt/Zeddam - Hotel Restaurant Ruimzicht
Millingen a/d Rijn - B&B de Hamsche Kuul
Groesbeek - Hotel Restaurant de Wolfsberg
Gennep - Hotel de Kroon
Vierlingsbeek - B&B de Vier Linden
Swolgen - Villa Vandra
Venlo - Pelgrimshoes Genooierhof
Swalmen - B&B Anno 1919
Montfort - B&B de Groene Gast
Sittard - Hotel de Limbourg
Valkenburg/Strabeek - B&B Hotel Janssen
Maastricht - Hotel Pastis
Praktische info

Overnachtingen in Hotels of B&B's

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief, Lunchpakket optioneel (bij te boeken)

Gedetailleerd routeboekje, Duidelijke markeringen onderweg

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

De dichtstbijzijnde treinstations bij Pieterburen zijn station Winsum of station Baflo

Op aanvraag kan er een transfer geregeld worden van Station Baflo naar Pieterburen

Er is parkeergelegenheid bij de start accommodatie

Er zijn gpx tracks voor deze reis beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

Misschien vindt u deze reizen ook leuk:

CountyHike gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice